Eboltás 2012

A 2012. évi összevezetett eboltásról

 

A veszettség elleni védekezés szabályairól szóló 164/2008. (XII.20) FVM rendelet – az eddigieknél is hangsúlyozottabban – a tulajdonosok kötelességévé teszi az ebek évenkénti veszettség elleni immunizálásának az elvégeztetését.

Ennek elősegítésére az idén is megszervezzük Kisapostag községben az összevezetett eboltást.

Az oltás időpontja: május 9, szerdán 8-12-ig,

május 11, pénteken 14-17-ig.

Az oltás a Polgármesteri Hivatal előtti téren lesz mindkét időpontban.

2010 óta új típusú Kisállat Egészségügyi Könyvet használunk, csak ezek érvényesek, az újonnan kiállított könyvek ára 400.-Ft.

Az idézett rendelet szigorítja az embert ért ebmarások esetén alkalmazandó eljárást: ha oltatlan eb embert mar, akkor a hatósági állatorvos két hetes megfigyelési zárlatot rendel el, és csak utána olthatja be az állatot, amely többletköltséggel is jár.

Az összevezetett eboltás díja: 3500.- Ft, amely egy tablettát és az áfát is tartalmazza. A nagyobb testű ebek esetében 10 testsúlykg-ként további egy tablettát kell számítani 100 Ft.-/db. áron.

A háznál oltás kiszállási díja 1000.-Ft. udvaronként.

Az agrasszív, támadó vagy félős, és emiatt harapós állatok megfékezéséről a tulajdonosoknak kell gondoskodnia szájkosárral vagy szájszíjjal, és ajánlatos hozzászoktatni a kutyákat a nyakörv és a póráz használatához is.

 

Dr. Szendrőy István, ellátó állatorvos

Kapcsolódó posztok